Vastuvõtt

Erialad


Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli on oodatud õppima nii noored, kes soovivad esimest ametit õppida, kui ka täiskasvanud, kellel on soov ümber- või täiendõppeks. Erinevatele kutseõppekavadele saab õppima asuda, kui:

  • Sul on põhiharidus ning soovid kutsekeskharidust või kutset;
  • Sul on keskharidus ning soovid kutset;
  • Sul on põhihariduse omandamine pooleli jäänud ja Sa oled vähemalt 22-aastane;
  • Sul on kutseharidus ja/või erialane töökogemus ning soovid edasi õppida jätkuõppes või omandada uut ametit;
  • Sul on kõrgharidus ning soovid ka kutset.

Allikas: http://www.kutseharidus.ee

VAATA MEIE KOOLI TUTVUSTAVAT VIDEOT


Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli on oodatud õppima nii noored, kes soovivad esimest ametit õppida, kui ka täiskasvanud, kellel on soov ümber- või täiendõppeks. Erinevatele kutseõppekavadele saab õppima asuda, kui:


  • Sul on põhiharidus ning soovid kutsekeskharidust või kutset;
  • Sul on keskharidus ning soovid kutset;
  • Sul on põhihariduse omandamine pooleli jäänud ja Sa oled vähemalt 22-aastane;
  • Sul on kutseharidus ja/või erialane töökogemus ning soovid edasi õppida jätkuõppes või omandada uut ametit;
  • Sul on kõrgharidus ning soovid ka kutset.

Allikas: http://www.kutseharidus.ee

VAATA MEIE KOOLI TUTVUSTAVAT VIDEOT

Kokk

Õppeliik Õppevorm Eeldus alustamiseks Õppeaeg Õppekava
Kutsekeskhariduse esmaõpe, tase 4 Statsionaarse koolipõhine õpe Põhiharidus 3 aastat 2018
2019
2020
Kutseõpe, tase 4 Statsionaarne õpe (õpe toimub sessioonidena) Põhiharidus 2 aastat 2020
  • Koka põhitöö on kvaliteetsete toitude valmistamine ja serveerimine.
  • Toiduvalmistamisoskuste kõrval on olulised meeskonnatöö, hea füüsiline tervis ja vastupidavus ning korra- ja puhtusearmastus.
  • Koka töö on loominguline. Ta saab sööjatele pakkuda elamust nii toidu maitse kui ka välimusega.
  • Kokad töötavad erinevates toitlustusasutustes: restoran, pubi, kohvik, söökla

Loe lisaks: http://ametid.rajaleidja.ee/Kokk

Põhiõpingute moodulid:

  • Toitlustamise valdkonna ja õpingute alused
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Toitlustamine
  • Menüü planeerimine
  • Praktiline töö suurköögis
  • Toiduvalmistamine
  • Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  • Praktiline töö restoranis
  • Praktika

Valikõpingutest on võimalik näiteks õppida lisaks joogiõpetust, pagari- ja kondiitritööd, peoteenindust, värvusõpetust ja lilleseadet jne. Edukamatel õpilastel on võimalus sooritada praktika välisriikides. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam.

Meil on

Kaasaegsete profiseadmetega varustatud õppeköök, renoveeritud õpilaskodu, head koostööpartnerid, loometööd soodustav asupaik, tore meeskond. Õppetööväliselt on õppijatel võimalus tegeleda hobidega ja teha sporti, nt. käia jõusaalis, keraamikaringis või vibutrennis jne.

Teilt ootame

Kohusetundlikku ja aktiivset osalemist õppetöös, huvi kokatöö vastu , stressitaluvust, valmidust osaleda õppetöövälistes sündmustes ja rõõmsat meelt.

Sisseastumine

  • Õppekohale kandideerimiseks esita avaldus SAIS’s ning tule vastuvõtukomisjoni.
  • Vastuvõtukomisjoni päeval viiakse sinuga läbi vestlus.
  • Vastuvõtukomisjon toimub elava järjekorra alusel ajavahemikus 10.00-16.00.

Tööohutus ja töötervishoid

Köögis töötamisel peavad õppijal olema:

  • kehtiv tervisetõend
  • kokariided
  • koka jalanõud

Kokariided tellitakse koolis esimese kuu jooksul.

Lisainformatsiooni saad

Toitlustuse- ja kodumajanduse erialade osakonna juhtivõpetajalt
Katrin Rand
katrin.rand@vigalattk.ee
+372 5693 9081