Õppeliik Õppevorm Eeldus alustamiseks Õppeaeg Õppekava
Kutsekeskhariduse esmaõpe, tase 4 Statsionaarse koolipõhine õpe Põhiharidus 3 aastat

2021
2022
2023

  • Koka põhitöö on kvaliteetsete toitude valmistamine ja serveerimine.
  • Toiduvalmistamisoskuste kõrval on olulised meeskonnatöö, hea füüsiline tervis ja vastupidavus ning korra- ja puhtusearmastus.
  • Koka töö on loominguline. Ta saab sööjatele pakkuda elamust nii toidu maitse kui ka välimusega.
  • Kokad töötavad erinevates toitlustusasutustes: restoran, pubi, kohvik, söökla

Loe lisaks: http://ametid.rajaleidja.ee/Kokk

Põhiõpingute moodulid:

  • Toitlustamise valdkonna ja õpingute alused
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Toitlustamine
  • Menüü planeerimine
  • Praktiline töö suurköögis
  • Toiduvalmistamine
  • Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  • Praktiline töö restoranis
  • Praktika

Valikõpingutest on võimalik näiteks õppida lisaks joogiõpetust, pagari- ja kondiitritööd, peoteenindust, värvusõpetust ja lilleseadet jne. Edukamatel õpilastel on võimalus sooritada praktika välisriikides. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam.

Meil on

Kaasaegsete profiseadmetega varustatud õppeköök, renoveeritud õpilaskodu, head koostööpartnerid, loometööd soodustav asupaik, tore meeskond. Õppetööväliselt on õppijatel võimalus tegeleda hobidega ja teha sporti, nt. käia jõusaalis, keraamikaringis või vibutrennis jne.

Teilt ootame

Kohusetundlikku ja aktiivset osalemist õppetöös, huvi kokatöö vastu, stressitaluvust, valmidust osaleda õppetöövälistes sündmustes ja rõõmsat meelt.

Tööohutus ja töötervishoid

Köögis töötamisel peavad õppijal olema:

  • kehtiv tervisetõend
  • kokariided
  • koka jalanõud

Kokariided tellitakse koolis esimese kuu jooksul.

Sisseastumine

  • Õppekohale kandideerimiseks esita avaldus SAIS’s ning tule vastuvõtukomisjoni.
  • Vastuvõtukomisjoni päeval viiakse sinuga läbi vestlus.
  • Vastuvõtukomisjon toimub elava järjekorra alusel ajavahemikus 10.00-16.00.
  • Rohkem infot sisseastumise kohta saad vaadata SIIT.

Lisainformatsiooni saad

Toitlustus- ja koduteeninduse erialade osakonna juhtivõpetajalt

Language
Estonian
Field: 
Toitlustus- ja koduteeninduse erialad
Kontaktid: 
Contact title: 
Katrin Rand
Phone number: 
+372 56939081
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
1