Uudised

12. ja 13. veebruaril toimusid meie koolis järjekordsed restoraniõhtud, seekord sõbrapäeva pühendusega 18. veebruar Sandra.Sipelgas

Tahtsime Sulle midagi toredat kinkida- otsisime põllult ja Prantsusmaalt, otsisime kraavist ja Lõunamerest, otsisime maa alt ja maa pealt, otsisime taevast ja põrgust, otsisime puu otsast ja puu alt, ekslesime võsas ja Mehhikos!


Alustasime omaõhtusööki tervituskokteiliga, milles oli cavat, aperoli, absinti ja enda valmistatud greibishrub. Inspiratsiooni saime kokteilist “Bit of Tongue”.
Meie toitude pealkirjad tulenesid mõttest, et tahtsime külalistele sõbrapäevaks midagi toredat kinkida.
Tervitusampsuks oli roog nimega “otsisime põllult ja Prantsusmaalt” .
Taldrikul oli parmesani juustust tehtud krõps, millel veise sisefilee tartar pomeloga ja lisaks madaltemperatuuril küpsetatud munakollane.
Teise käigu tutvustavaks lauseks sai “otsisime kraavist ja Lõunamerest.” Pakkusime kaheksajala carpacciot koos salatiga, milles on rukolat, mikroürte ja vähisaba liha.
Taldrikul oli veel kergelt marineeritud redis, aioli ja koralltuile.
Kuuma eelroa nimeks sai “otsisime maa alt ja maa pealt.” Serveerisime lillkapsa- maapirni kreemsupi, röstitud lillkapsaõisiku ja maapirni chipsidega, rohelise ürdi õli ja egiptuse
tähetrobi õitega. Kõrvale pakkusime väikese omavalmistatud juustuse kuklikese.
Vahepeal kostitas külalisi mõnusa laulu ja kitarrimänguga Martha Merendi, kes on meie koka eriala vilistlane ja praegune kondiitri eriala õpilane.
Pearoog oli nimega “otsisime taevast ja põrgust.” Taldrikule said kokku vutt ja köögiviljad. Pakkusime vutifilee rulli aprikoosi-ürditäidisega ja panko paneeringus vutikoiva confi palli,
värvilist peedi -porgandi gratääni, kus kasutasime nii kollaseid kui punaseid peete ja valget ning tavalist porgandit. Lisaks oli veel fritüüritud porgandi nuudlid , hernepüree ja vuti
puljongist tehtud jus kastet.
Pearoa kõrvale küpsetasime leiba ja naani ning valmistasime erinevad määrded-päikesekuivatatud tomati või, ürdivõi ja peedihummuse.
Veiniks pearoa juurde sobitasime Saksamaalt Moseli piirkonnast pärit rieslingi.
Vahekäiguks serveerisime suupuhastaja, mille nimetasime “otsisime puu otsast ja puu alt”. Kausikeses oli kirsi- rabarberi sorbee väikese rabarberi geeli ja jänesekapsaga.
Magustoidu nimeks sai ekslesime võsas ja Mehhikos. Taldrikul oli maasika mousse toorjuustu ja valge šokolaadiga ,tumeda šokolaadi krõbedik, maasika- mündi kaste, vaarika
svamm kook ja tuille.
Viimaseks käiguks pakkusime kohvi või tee kõrvale mõned magusad ampsud. Selle käigu nimeks sai “mõtlesime sulle ja süda läks soojaks”.
Külalised said maitsta vaarika-vahukommi ja pistaatsiapähkli -tumeda šokolaadi trühvleid.
Ja nii saidki seekordsed restorani õhtud mälestuseks. Toidud valmistasid kolmanda kursuse koka eriala õpilased, teenindasid teise kursuse koka eriala õpilased ja neid juhendasid
õpetajad Inge, Laivi ja Katrin.

Alustasime omaõhtusööki tervituskokteiliga, milles oli cavat, aperoli, absinti ja enda valmistatud greibishrub. Inspiratsiooni saime kokteilist “Bit of Tongue”.
Meie toitude pealkirjad tulenesid mõttest, et tahtsime külalistele sõbrapäevaks midagi toredat kinkida.
Tervitusampsuks oli roog nimega “otsisime põllult ja Prantsusmaalt” .
Taldrikul oli parmesani juustust tehtud krõps, millel veise sisefilee tartar pomeloga ja lisaks madaltemperatuuril küpsetatud munakollane.
Teise käigu tutvustavaks lauseks sai “otsisime kraavist ja Lõunamerest.” Pakkusime kaheksajala carpacciot koos salatiga, milles on rukolat, mikroürte ja vähisaba liha.
Taldrikul oli veel kergelt marineeritud redis, aioli ja koralltuile.
Kuuma eelroa nimeks sai “otsisime maa alt ja maa pealt.” Serveerisime lillkapsa- maapirni kreemsupi, röstitud lillkapsaõisiku ja maapirni chipsidega, rohelise ürdi õli ja egiptuse

tähetrobi õitega. Kõrvale pakkusime väikese omavalmistatud juustuse kuklikese.
Vahepeal kostitas külalisi mõnusa laulu ja kitarrimänguga Martha Merendi, kes on meie koka eriala vilistlane ja praegune kondiitri eriala õpilane.
Pearoog oli nimega “otsisime taevast ja põrgust.” Taldrikule said kokku vutt ja köögiviljad. Pakkusime vutifilee rulli aprikoosi-ürditäidisega ja panko paneeringus vutikoiva confi palli,
värvilist peedi -porgandi gratääni, kus kasutasime nii kollaseid kui punaseid peete ja valget ning tavalist porgandit. Lisaks oli veel fritüüritud porgandi nuudlid , hernepüree ja vuti
puljongist tehtud jus kastet.
Pearoa kõrvale küpsetasime leiba ja naani ning valmistasime erinevad määrded-päikesekuivatatud tomati või, ürdivõi ja peedihummuse.
Veiniks pearoa juurde sobitasime Saksamaalt Moseli piirkonnast pärit rieslingi.
Vahekäiguks serveerisime suupuhastaja, mille nimetasime “otsisime puu otsast ja puu alt”. Kausikeses oli kirsi- rabarberi sorbee väikese rabarberi geeli ja jänesekapsaga.
Magustoidu nimeks sai ekslesime võsas ja Mehhikos. Taldrikul oli maasika mousse toorjuustu ja valge šokolaadiga ,tumeda šokolaadi krõbedik, maasika- mündi kaste, vaarika
svamm kook ja tuille.
Viimaseks käiguks pakkusime kohvi või tee kõrvale mõned magusad ampsud. Selle käigu nimeks sai “mõtlesime sulle ja süda läks soojaks”.
Külalised said maitsta vaarika-vahukommi ja pistaatsiapähkli -tumeda šokolaadi trühvleid.
Ja nii saidki seekordsed restorani õhtud mälestuseks. Toidud valmistasid kolmanda kursuse koka eriala õpilased, teenindasid teise kursuse koka eriala õpilased ja neid juhendasid
õpetajad Inge, Laivi ja Katrin.