Mereandide koolitus Vana-Vigalas 2022 01. June Laivi Hints
31. mail toimus Vana- Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli toitlustusosakonnas kutsekeskhariduse 3. kursuse ning kutseõppe 2. kursuse kokkadele mereandide koolitus.
Õppepäeva viis läbi Eero-Olavi Kippa, kes on ametis olnud nii koka kui peakokana ning nüüdseks jagab oma teadmisi ja oskusi TEKO-s toitlustuse kutseõpetajana. Ta on ametit pidanud nii merel kui maismaal ning kokanud nii Jaapanis, USA-s kui ka Soomes.
Koolituse raames valmistati nii marineeritud kui ka grillitud kaheksajalga, beebikaheksajalgade hautist Portugali moodi, nii klassikalisi kui ka aasiapäraseid sinimerekarpe, hiidkrevette kataifitaignas, hiidkrevetikooki tomatisalsaga ning austreid kahel erineval viisil.
Paljud õpilased said esmakordse kogemuse austri avamisest, kus kätte pandi raske metallkinnas ning spetsiaalse noaga austrikarp avati.
Koolituselt saadi rohkesti teoreetilisi ja praktilisi teadmisi ning üllatavaid maitseelamusi.
Koolitust toetas Euroopa Regionaalarengu Fond, Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks „Raplamaa PATEE 2020-2023“.
Õppepäeva viis läbi Eero-Olavi Kippa, kes on ametis olnud nii koka kui peakokana ning nüüdseks jagab oma teadmisi ja oskusi TEKO-s toitlustuse kutseõpetajana. Ta on ametit pidanud nii merel kui maismaal ning kokanud nii Jaapanis, USA-s kui ka Soomes.
Koolituse raames valmistati nii marineeritud kui ka grillitud kaheksajalga, beebikaheksajalgade hautist Portugali moodi, nii klassikalisi kui ka aasiapäraseid sinimerekarpe, hiidkrevette kataifitaignas, hiidkrevetikooki tomatisalsaga ning austreid kahel erineval viisil.
Paljud õpilased said esmakordse kogemuse austri avamisest, kus kätte pandi raske metallkinnas ning spetsiaalse noaga austrikarp avati.
Koolituselt saadi rohkesti teoreetilisi ja praktilisi teadmisi ning üllatavaid maitseelamusi.
Koolitust toetas Euroopa Regionaalarengu Fond, Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks „Raplamaa PATEE 2020-2023“.