Uudised

Sõbrapäeva restoraniõhtu 2024 16. veebruar Katrin Rand

Sõbrapäeva teemalised õhtusöögid toimusid seekord 14. ja 15. veebruaril. Süüa tegid II kursuse kokaõpilased ning teenindasid nii II kui ka III kursuse õpilased.


Armastusega köögist oli esimeseks käiguks valminud tervitusamps, mille nimeks „Anname elule vürtsi“. Serveeriti tillitartalet koos krevetivahu ja tšillise vannamei viburhännakuga (tuntud ka kui valgejalg krevett).

Esimeseks eelroaks serveeriti kalakäik, mille nimeks „Meri mu arm“. Taldrikult leidis eestimaise koha koos suitsuangerja gratääniga ning peterselli, tilli ja parmesanikattega. Selle kõrvale pakuti kergelt marineeritud redise ja kurgiribadega värsket salatit. Hapukaks lisandiks olid sidrunipärlid. Väikeseks nüansiks oli veel lisatud tilliõli ja sidruni majoneesi. Käigu kõrvale pakuti ise küpsetatud Vigala saia. 

Teise eelroa nimeks oli „Mis värvi on armastus…ikka punane“. Serveeriti sinihallitusjuustu täidisega peediravioole. Kõrval kannukeses oli peedikonsomee, mille sai ise ravioolile peale valada. Lisandina serveeriti veel mini peedikaraskit. 

Pearoa nimeks oli “Lendan tagasi su juurde“ . Pakuti pardirulaadi, mis koosnes pardikoivaconfist, pardirinnafileest ja knellmassist. Sinna kõrvale serveeriti juurselleripüree, porgandi-apelsinikreem, kergelt suitsutatud spargel- ja lillkapsas. Lisandiks natuke piparmündist hernest, beluuga läätsi ja lehtkapsast. Kastmeks oli apelsini ja punase veini kaste. Pearoa kõrvale serveeriti värskelt küpsetatud seemneleiba. Vein oli pärit Prantsusmaalt Lyonist - Pinot Noir ja Merlot aastast 2021. 

Vahekäiguks pakuti mõrkja greipfruudi sorbetti Campari tarretisega. Käigu nimi oli „Mõrumagus elu“. 

Magustoidu nimeks sai „Kirglik Lõunamaa“. Kasutati lõunamaiseid passioni- ja draakonivilju. Kirg ja kannatus käivad teatavasti sageli käsikäes ning kannatuslille vili on tuntud ka kui kirevili. Kas ja kuidas see taim kirele kaasa aitab, võis igaüks juba ise edasi uurida. Taldrikul oli passionikreem ehk bavaroise koos draakonivilja vahvliga. Serveeriti koos passionikastme ja tumeda karamelliseeritud šokolaadiga, mida süües oli suus tunda ka väikeseid plaksatusi. 

Kohvi kõrvale võrgutasime šokolaadiga - pakkusime maasikaid šokolaadis ja šokolaadikomme erinevate täidistega, mille valmistasid kondiitriõpilased õpetaja Õnne Tikerpalu juhendamisel.

Täname muusikalise vahepala eest Kaido Võsumetsa ja Eve Burmeistrit koos tütrega!

15. veebruari restoraniõhtu pildid on saadaval SIIT

Suur-suur aitäh kõigile, kes aitasid järjekordseid edukaid restoraniõhtuid läbi viia! Eraldi täname õpetaja Inge Rego ja Laivi Hintsu, kes on väga tähtsad kogu ürituse ettevalmistuse ja läbiviimise juures.

Armastusega köögist oli esimeseks käiguks valminud tervitusamps, mille nimeks „Anname elule vürtsi“. Serveeriti tillitartalet koos krevetivahu ja tšillise vannamei viburhännakuga (tuntud ka kui valgejalg krevett).

Esimeseks eelroaks serveeriti kalakäik, mille nimeks „Meri mu arm“. Taldrikult leidis eestimaise koha koos suitsuangerja gratääniga ning peterselli, tilli ja parmesanikattega. Selle kõrvale pakuti kergelt marineeritud redise ja kurgiribadega värsket salatit. Hapukaks lisandiks olid sidrunipärlid. Väikeseks nüansiks oli veel lisatud tilliõli ja sidruni majoneesi. Käigu kõrvale pakuti ise küpsetatud Vigala saia. 

Teise eelroa nimeks oli „Mis värvi on armastus…ikka punane“. Serveeriti sinihallitusjuustu täidisega peediravioole. Kõrval kannukeses oli peedikonsomee, mille sai ise ravioolile peale valada. Lisandina serveeriti veel mini peedikaraskit. 


Pearoa nimeks oli “Lendan tagasi su juurde“ . Pakuti pardirulaadi, mis koosnes pardikoivaconfist, pardirinnafileest ja knellmassist. Sinna kõrvale serveeriti juurselleripüree, porgandi-apelsinikreem, kergelt suitsutatud spargel- ja lillkapsas. Lisandiks natuke piparmündist hernest, beluuga läätsi ja lehtkapsast. Kastmeks oli apelsini ja punase veini kaste. Pearoa kõrvale serveeriti värskelt küpsetatud seemneleiba. Vein oli pärit Prantsusmaalt Lyonist - Pinot Noir ja Merlot aastast 2021. 

Vahekäiguks pakuti mõrkja greipfruudi sorbetti Campari tarretisega. Käigu nimi oli „Mõrumagus elu“. 

Magustoidu nimeks sai „Kirglik Lõunamaa“. Kasutati lõunamaiseid passioni- ja draakonivilju. Kirg ja kannatus käivad teatavasti sageli käsikäes ning kannatuslille vili on tuntud ka kui kirevili. Kas ja kuidas see taim kirele kaasa aitab, võis igaüks juba ise edasi uurida. Taldrikul oli passionikreem ehk bavaroise koos draakonivilja vahvliga. Serveeriti koos passionikastme ja tumeda karamelliseeritud šokolaadiga, mida süües oli suus tunda ka väikeseid plaksatusi. 

Kohvi kõrvale võrgutasime šokolaadiga - pakkusime maasikaid šokolaadis ja šokolaadikomme erinevate täidistega, mille valmistasid kondiitriõpilased õpetaja Õnne Tikerpalu juhendamisel.

Täname muusikalise vahepala eest Kaido Võsumetsa ja Eve Burmeistrit koos tütrega!

15. veebruari restoraniõhtu pildid on saadaval SIIT

Suur-suur aitäh kõigile, kes aitasid järjekordseid edukaid restoraniõhtuid läbi viia! Eraldi täname õpetaja Inge Rego ja Laivi Hintsu, kes on väga tähtsad kogu ürituse ettevalmistuse ja läbiviimise juures.