Õppereis toitlustusettevõtetesse 18. november ulle.ramo
18.novembril 2020 aastal külastasid Vana-Vigala Tehnika-ja Teeninduskooli koka õpilased Tallinna ja Saku toitlustusettevõtteid: kohvikuid, restorane ja hotelle.
Täname Havera OÜ Restoran Tsunft, Fortuna Travel OÜ Tallinn Hilton Park Hotell, Restoran Mimosa, Restoran MuSu ja Kohvik Ukas.
Tutvusime ettevõtete ajaloo ja traditsioonidega, äriideede ja töökorraldusega, menüüde koostamise ja toidutehnoloogiatega, serveerimise ja degusteerimisega, meeskonnatöö organiseerimisega.
Maitseküllase lõuna pidasime Restoranis MuSu, kus peakokk Eerik Kallas tutvustas põhjalikult kogu menüüd. Eesmärgiks oli tutvuda võimalikult paljude erinevate toitudega ja degusteeritud sai üle kümne erineva roa. Resto MuSu on ka meie kooli koka õpilaste praktikabaasiks.
EDULUGU
Kohvik Ukas, aadressil Harju maakond, Saku, Silla 2a omanik on meie kooli vilistlane Kadri Salev, kes on ka oma ettevõttes kondiiter. Hetkel õpib meie koolis kokaks, et avada suuremat toitlustusettevõtet. Kadri lõpetas 2017 aastal meie koolis kondiitri eriala. Peale kondiitri eriala lõpetamist avas pagarikoja ja ka kohviku, kus müüb erinevaid pagari-ja kondiitritooteid, mis on nii populaarsed, et pälvisid "Saku Aasta Tegu" tiitli. Tutvusime tema pagarikojaga, kohvikuga ja valmiva restorani osaga. Kadri rääkis ettevõtte loomisest ja inspireeris kaasõpilasi oma ettevõtet looma.
Tutvusime ettevõtete ajaloo ja traditsioonidega, äriideede ja töökorraldusega, menüüde koostamise ja toidutehnoloogiatega, serveerimise ja degusteerimisega, meeskonnatöö organiseerimisega.
Maitseküllase lõuna pidasime Restoranis MuSu, kus peakokk Eerik Kallas tutvustas põhjalikult kogu menüüd. Eesmärgiks oli tutvuda võimalikult paljude erinevate toitudega ja degusteeritud sai üle kümne erineva roa. Resto MuSu on ka meie kooli koka õpilaste praktikabaasiks.
EDULUGU
Kohvik Ukas, aadressil Harju maakond, Saku, Silla 2a omanik on meie kooli vilistlane Kadri Salev, kes on ka oma ettevõttes kondiiter. Hetkel õpib meie koolis kokaks, et avada suuremat toitlustusettevõtet. Kadri lõpetas 2017 aastal meie koolis kondiitri eriala. Peale kondiitri eriala lõpetamist avas pagarikoja ja ka kohviku, kus müüb erinevaid pagari-ja kondiitritooteid, mis on nii populaarsed, et pälvisid "Saku Aasta Tegu" tiitli. Tutvusime tema pagarikojaga, kohvikuga ja valmiva restorani osaga. Kadri rääkis ettevõtte loomisest ja inspireeris kaasõpilasi oma ettevõtet looma.