Uudised

Eesti köögi teemaline restoraniõhtu 04. märts adeele.zagurski

3. märtsil 2022 toimus Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolis traditsiooniline restoraniõhtu, mille temaatikaks oli seekord Eesti köök. Tsükliõppe ja kutsekeskhariduse õppuritest koosnev toitlustustiim valmistas koos kokanduse eriala juhtivõpetajaga külalistele imelise 7-käigulise õhtusöögi.


Meeldejääv restoranielamus koosneb paljudest komponentidest - toidu kvaliteet koos selle isikupärasuse ja aroomiga, selle kõrvale komplementeeriv jook, suurepärane teenindus ja õhkkond ning muidugi ka seltskond kellega koos toredat õhtut nautida. Lisaks nendele tähtsatele komponentidele oli seekord korraldustiimil varuks veel üks üllatus -nimelt pakkus kohalik pärimusmuusik Marten Kaljas külastajatele meelelahutust eestimaiste lõõtsalugudega. Sellega olid Vana-Vigala looduskaunis teenindusruumis kõik kriteeriumid nauditavaks restoraniõhtuks täidetud ning külalised lahkusid naeratavate suude ja positiivse emotsiooniga.

Eestipärasest toorainest hoole ja armastusega valmis järgmine menüü:

Kes see laulab köögis...

Tervitusamps -"oo Eestimaa"

Ahjukartuli - suitsukana pall mustas paneeringus lillkapsakreemi ja rukki-lillega

Külm eelroog -"ma armastan Sind nagu siiakala"

Aurutatud siiafileemosaiik peterselli-siia koogikese, marineeritud punase sibula, hapukoore-tillivahu sidruni-pärlite ja siianahakrõpsuga

Kuum eelroog -"metsa seenele, auuu-auuu..."

Seenekonsomme Kullamaa seente (marineeritud austerservikud, praetud lõvilakk) kadakajuusturavioolidega ja ürdikaraskiga

Pearoog -"siga põllul"

Aeglaselt küpsetatud seakülg krõbedakamaraga, krubotto, suitsutatud porgandid, mustsõstrakaste, hernepüree ja lesthernes

Vahekäik -"jõudsime omadega rappa"

Jõhvikagranita pohlamarmelaadiga

Järelroog -"mul kama kaks"

Kamakreem pähklibiskviidil mustika-jäätise, mustikageeli, kama-mustika besee ja kama-pähklipralineega

Kohvi ja tee kõrvale -"täna sööme komme ja..."

Sõir šokolaadis, šokolaadikomm ja besee

 

Suur kummardus ja tänu toiduerialade juhtivõpetaja Katrin Rannale, kelle juhtimisel koostati menüü ja valmistati toidud! Samuti täname toitlustusjuht Inge Regot, kes tagas sujuva teeninduse kogu õhtu jooksul!

 

Meeldejääv restoranielamus koosneb paljudest komponentidest - toidu kvaliteet koos selle isikupärasuse ja aroomiga, selle kõrvale komplementeeriv jook, suurepärane teenindus ja õhkkond ning muidugi ka seltskond kellega koos toredat õhtut nautida. Lisaks nendele tähtsatele komponentidele oli seekord korraldustiimil varuks veel üks üllatus -nimelt pakkus kohalik pärimusmuusik Marten Kaljas külastajatele meelelahutust eestimaiste lõõtsalugudega. Sellega olid Vana-Vigala looduskaunis teenindusruumis kõik kriteeriumid nauditavaks restoraniõhtuks täidetud ning külalised lahkusid naeratavate suude ja positiivse emotsiooniga.

Eestipärasest toorainest hoole ja armastusega valmis järgmine menüü:

Kes see laulab köögis...

Tervitusamps -"oo Eestimaa"

Ahjukartuli - suitsukana pall mustas paneeringus lillkapsakreemi ja rukki-lillega


Külm eelroog -"ma armastan Sind nagu siiakala"

Aurutatud siiafileemosaiik peterselli-siia koogikese, marineeritud punase sibula, hapukoore-tillivahu sidruni-pärlite ja siianahakrõpsuga

Kuum eelroog -"metsa seenele, auuu-auuu..."

Seenekonsomme Kullamaa seente (marineeritud austerservikud, praetud lõvilakk) kadakajuusturavioolidega ja ürdikaraskiga

Pearoog -"siga põllul"

Aeglaselt küpsetatud seakülg krõbedakamaraga, krubotto, suitsutatud porgandid, mustsõstrakaste, hernepüree ja lesthernes

Vahekäik -"jõudsime omadega rappa"

Jõhvikagranita pohlamarmelaadiga

Järelroog -"mul kama kaks"

Kamakreem pähklibiskviidil mustika-jäätise, mustikageeli, kama-mustika besee ja kama-pähklipralineega

Kohvi ja tee kõrvale -"täna sööme komme ja..."

Sõir šokolaadis, šokolaadikomm ja besee

 

Suur kummardus ja tänu toiduerialade juhtivõpetaja Katrin Rannale, kelle juhtimisel koostati menüü ja valmistati toidud! Samuti täname toitlustusjuht Inge Regot, kes tagas sujuva teeninduse kogu õhtu jooksul!