Aasta Noorkokk 2024 võistlus 10. detsember Katrin Rand
Festivali „Maitsev Eesti“ raames toimus 16. novembril Eesti noorkokkade meistrivõistlus „Aasta Noorkokk 2024“. Finaalis osales 6 kutsekooli esindajat. Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolist võistles Martha Merendi, kes saavutas väga tubli 4. koha.
Võistlusel tuli valmistada pearoog Muhu lamba kaelast ja lambamaksast. Roas pidi olema lisaks 3 lisandit ja 1 kaste. Martha pearoaks oli madaltemperatuuril küpsetatud lamba kaelakarbonaadi rulaad ürdipaneeringus seenetäidise ja spinati-lamba knellmassiga. Kõrvale serveeriti juurselleripüree, küpsetatud peedi ravioli lambamaksa pasteedi täidisega, porgandilaastud meeglasuuris, hernetempura, punase veini kaste ja peedikrõbusk.
Magustoidu kohustuslik tooraine oli Ruhnu kadaka- ja karusmari. Magustoit pidi olema vegan ja ei tohtinud sisaldada rafineeritud suhkrut. Taldrikul pidi olema esindatud vähemalt kolm eristuvat komponenti ja kaste ning üks komponentidest pidi olema küpsetis. Martha magustoit oli kadakamarja-mustika panna cotta šokolaadikoogil, karusmarjakompott, karusmarjamousse,
pähklipralinee, karusmarja-astelpaju kaste, karusmarjageel ja tuille.
Žürii oli rahvusvaheline ning hinnati nii toitu kui ka köögitööd. Esimese koha sai Hugo Komp Tartu Rakenduslikust Kolledžist, 2. koha Yaroslav Klevets Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist ning 3. koha Kaja Baburina Tallinna Teeninduskoolist. Meie Marthal jäi kolmandast kohast puudu 1.25 punkti. Kuigi poodiumikoht jäi seekord tulemata, siis 4. koht on väga hea tulemus. Aitäh Marthale tubli töö eest ja edu kokamaailma vallutamisel! Julgelt edasi!
Võistlusel tuli valmistada pearoog Muhu lamba kaelast ja lambamaksast. Roas pidi olema lisaks 3 lisandit ja 1 kaste. Martha pearoaks oli madaltemperatuuril küpsetatud lamba kaelakarbonaadi rulaad ürdipaneeringus seenetäidise ja spinati-lamba knellmassiga. Kõrvale serveeriti juurselleripüree, küpsetatud peedi ravioli lambamaksa pasteedi täidisega, porgandilaastud meeglasuuris, hernetempura, punase veini kaste ja peedikrõbusk.
Magustoidu kohustuslik tooraine oli Ruhnu kadaka- ja karusmari. Magustoit pidi olema vegan ja ei tohtinud sisaldada rafineeritud suhkrut. Taldrikul pidi olema esindatud vähemalt kolm eristuvat komponenti ja kaste ning üks komponentidest pidi olema küpsetis. Martha magustoit oli kadakamarja-mustika panna cotta šokolaadikoogil, karusmarjakompott, karusmarjamousse,
pähklipralinee, karusmarja-astelpaju kaste, karusmarjageel ja tuille.
Žürii oli rahvusvaheline ning hinnati nii toitu kui ka köögitööd. Esimese koha sai Hugo Komp Tartu Rakenduslikust Kolledžist, 2. koha Yaroslav Klevets Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist ning 3. koha Kaja Baburina Tallinna Teeninduskoolist. Meie Marthal jäi kolmandast kohast puudu 1.25 punkti. Kuigi poodiumikoht jäi seekord tulemata, siis 4. koht on väga hea tulemus. Aitäh Marthale tubli töö eest ja edu kokamaailma vallutamisel! Julgelt edasi!