Seekord oli inspiratsiooniks tärkav kevad. Õuest on juba leida naati, karulauku, angervaksa jne. Nii saigi kokku kevadehõnguline menüü.
Tervitusamps oli nimega “umbrohi ei hävine”. Külalisted said nautida naaditacosid koos kergelt suitsutatud tuunikala ja sidruni geeliga.
Esimeseks käiguks pakkusime rooga nimega “pesa punumise aeg”. Taldrikule oli serveeritud friteeritud kartulipesa koos pošeeritud vutimunaga. Selle all karulaugupestoga roheline salat, kergelt marineeritud punane sibul ning karulaugu
tuille.
Järgmiseks käigu nimeks sai “rohi on juba rohelisem”. Pakkusime rohelise herne kreemsuppi toortatrakrõpsu ja lesthernega. Sinna kõrvale tegime ürdise kukli, millest tähelepanelikud külalised tundsid ära jänku. Väikeseks vahepalaks esinesid teile meie koka eriala õpilased Hiie ja Kaur.
Pearoa nimeks sai “ettevaatust- jänesed liikvel. Appi... juba köögiviljapõllul”. Munadepühad on tulemas ja munadepühade üks sümbol on jänes. Pakkusime jänese - kana terriini kollase tsukiini ümbrisega. Lisaks oli veel bataadipüree, spargel, küpsetatud redis ja mõnus kaste seda kokku sidumas. Nagu ikka pakkusime kõrvale enda küpsetatud seemneleiba. Kuna metsast sai juba karulauku, siis tegime ka karulauguvõi.
Vahekäik oli nimega “uue saagi ootel”. Kevad on aeg, kus sügavkülmikud ja sahvrid peavad tühjaks saama, et vastu võtta kõike uut ja põnevat. Pakkusime külalistele mustsõstra-angervaksa sorbeed, mida kattis angervaksa loor.
Järelroa nimeks sai “istutamise aeg”. Šokolaadist lillepotis serveerisime laimi -maasika toorjuustukooki. Lisaks olid maasika-vaarikapallid ja - kaste ning šokolaadist ning streislipurust “mullad”.
Õhtu lõpetuseks pakkusime kohvi või tee kõrvale beseeküpsiseid sidruni vahukoore ning mustikatega ja rabarberimarmelaadi.
Toidud valmistasid ja menüü koostasid 3.kursuse koka õpilased, kellele see oli nende viimane restoraniõhtu. Teenindasid 2.kursuse koka õpilased. Neid juhendasid õpetajad Inge ja Katrin . Leiva küpsetamise juures aitas õpetaja Laivi. Aitäh tublidele tegijatele ja kallitele külalistele ! Kohtumisteni!
9. ja 10. aprill toimusid meie selle õppeaasta viimased pidulikud õhtusöögid
Loomise kuupäev
14.04.2025
Viimati muudetud 14.04.2025.