Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Õppekava |
---|---|---|---|---|
Kutseõpe, tase 3 | Statsionaarne koolipõhine õpe | Haridusnõudeta | 1 aasta |
Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel.
Abikoka töö eeldab oskust käidelda toidutooret ja toitu säästlikult. Abikokk täidab enesekontrolli tegevusi. Töö iseloom eeldab oskust enda tööd korraldada ning aega planeerida. Vajalik on tahe ja oskus töötada meeskonnas ja juhendamisel. Abikokk peab oskama eeltöödelda toiduaineid, külmtöödelda köögivilju, valmistada vastavalt juhendile köögivilja-, teravilja- ja pastalisandeid ning -toite, teha koka juhendamisel abitöid toitude valmistamisel, teha puhastus- ja koristustöid.
Kutsestandard: https://www.kutseregister.ee/ctrl/et/Standardid/vaata/10646803
Kaasaegsete profiseadmetega varustatud õppeköök, renoveeritud õpilaskodu, head koostööpartnerid, loometööd soodustav asupaik, tore meeskond. Õppetööväliselt on õppijatel võimalus tegeleda hobidega ja teha sporti, nt. käia jõusaalis, jooga või vibutrennis jne.
Kohusetundlikku ja aktiivset osalemist õppetöös, huvi ja austust köögitöö vastu , stressitaluvust, valmidust osaleda õppetöövälistes sündmustes ja rõõmsat meelt.
Köögis töötamisel peavad õppijal olema:
Kokariided tellitakse koolis esimese kuu jooksul.
Toitlustus- ja koduteeninduse erialade osakonna juhtivõpetajalt
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|